Recepty

Růžičková kapusta s brambory a masemjj

Růžičková kapusta je velmi dobrým zdrojem vitaminu C (stejně jako paprika nebo brokolice). Obsahuje ještě další tělu prospěšné látky, jako vitamin E, provitamin A, komplex vitaminů skupiny B, stopové prvky, vlákninu a bioaktivní látky.

Celý recept najdete zde >>>

___________________________________________________________________________

Zeleninový špíz s králíkemstudio_eli_vyzivove_poradenstvi_zeleninovy_spiz

Zeleninový špíz s králíkem je nutričně hodnotný pokrm, který se hodí jako lehká večeře. Nemusíte se bát ani sacharidů ve formě batátů. Sacharidy do vyváženého jídelníčku patří a měly by být zastoupeny dokonce z 50-60%. Netradiční špíz s králičím masem může příjemně oživit Váš jídelníček.

Celý recept najdete zde >>>


Bramborové noky se špenátem a pstruhem lososovitýmpstruh_Vyzivove_poradenstvi_Studio_Eli_5

jezte ryby 2 x týdně

Přiznávám, že lososa, pstruha, amura a další druhy ryb jsem si v poslední době hodně oblíbila.  Při přípravě ryb mě baví hlavně ta rychlost, ale samozřejmě i výborná chuť.

Celý recept najdete zde >>>


Čočkový salát s hlívou ústřičnou, sýrem, sušenými rajčaty a pórkemCockovy_salat_VyzivovePoradenstvi_StudioEli

Ráda bych se s Vámi podělila o můj v poslední době nejoblíbenější luštěninový salát. 

Víte, že bychom měli konzumovat luštěniny každý týden? Ve skutečnosti jich nejíme ani zdaleka tolik, kolik bychom měli. Pokud hledáte inspiraci, jak upravit například červenou čočku, vyzkoušejte náš recept. Věřte, že i „zdravé“ recepty mohou skvěle chutnat!

Celý recept najdete zde >>>


Snídaňová sklenička na milion způsobůSnidanovaSklenicka_VyzivovePoradenstvi_StudioEli

Takovéto snídaně můžeme připravovat na milion způsobů … tím, že vyměňujeme druhy ovoce a ořechů. Pro děti můžeme připravit skleničku s piškoty a sladším ovocem, porci můžeme snížit a připravit jim jako svačinku do krabičky.

Celý recept najdete zde >>>


Losos s batáty, máslovou dýní a špenátemLosos s bataty, maslovou dyni a spenatem_VyzivovePoradenstvi_StudioEli

Vyzkoušejte něco nového! 

Na jednu porci potřebujeme: 130 g lososa / 170 g máslové dýně (nebo dýně hokaido) / 170 g batátů / 60 g čerstvého špenátu / 20 g cibule šalotky / menší stroužek česneku / dýňová a slunečnicová semena (15 g) / polévková lžíce řepkového oleje

Celý recept najdete zde >>>


Bulgur s hlívou ústřičnou a marinovaným tofu

Bulgur s hlivou ustricnou a marinovanym tofu_VyzivovePoradenstvi_StudioEli

Aneb, když nevím co uvařit, tak si něco vymyslím :-)

Na jednu porci potřebujeme: 50 g bulguru / 70 g marinovaného tofu /1 lžíce oleje / 1/2 menší cibule (20 g) / 50 g červené papriky / sojová omáčka (na dochucení) / 100 g hlívy ústřičné (čerstvé) / 40 g pórku (nemusí být)

Celý recept najdete zde >>>