Recept – Zelené fazolky s tofu a kuskusem
Dochází vám inspirace na to, co stále vařit? Chcete lehkou, vyváženou a zároveň rychle hotovou večeři?
Zpestřete si svůj jídelníček a zkuste tuto vegetariánskou kombinaci kuskusu, tofu a zelených fazolek. Tento typ jídla je pro mě takovou záchrannou variantou – kuskus a tofu na tisíc způsobů a kombinací s různými druhy zeleniny 😉.
Dobrou chuť ~ Vaše Simča
Zelené fazolky s tofu a kuskusem
∴
Jídlo pro fanoušky zdravého stravování a argument pro všechny, co si ještě myslí, že nemají čas si připravit teplou večeři. :)
∴
Postup přípravy:
Kuskus připravíme podle návodu (stačí lehce osolit a zalít vařící vodou ve správném poměru). Tofu pokrájíme na kostičky. Rozehřejeme si olej na pánvičce a lehce na něm orestujeme tofu. Na druhé pánvičce (nebo na pánvičce po tofu) orestujeme i zelené fazolky. Naservírujeme na talíř.
Suroviny:
- 200 g zelených fazolek (mohou být mražené)
- 65 g kuskusu
- 90 g uzeného tofu
- olivového oleje vhodného na tepelnou úpravu
Olivový olej obsahující směs rafinovaného olivového oleje a panenského olivového oleje. - sůl
Nutriční hodnoty:
Ideální nutriční hodnoty pro večeři při celkovém energetickém příjmu 8000 kJ.
♥
Energie: 2090 kJ (25 %)
Bílkoviny: 24 g
Sacharidy: 53 g
Tuky: 17 g
Zastoupení hlavních živin v receptu:
- zdroj sacharidů – kuskus
- zdroj bílkovin – tofu
- zdroj tuků – olivový olej
- + zelenina – zelené fazolky