Aktuality

Recept – Zelené fazolky s tofu a kuskusem

Dochází vám inspirace na to, co stále vařit? Chcete lehkou, vyváženou a zároveň rychle hotovou večeři?

Zpestřete si svůj jídelníček a zkuste tuto vegetariánskou kombinaci kuskusu, tofu a zelených fazolek. Tento typ jídla je pro mě takovou záchrannou variantou – kuskus a tofu na tisíc způsobů a kombinací s různými druhy zeleniny 😉.

Dobrou chuť ~ Vaše Simča

Zelené fazolky s tofu a kuskusem

IMG_7301 (1)

Jídlo pro fanoušky zdravého stravování a argument pro všechny, co si ještě myslí, že nemají čas si připravit teplou večeři. :)

Postup přípravy:

Kuskus připravíme podle návodu (stačí lehce osolit a zalít vařící vodou ve správném poměru). Tofu pokrájíme na kostičky. Rozehřejeme si olej na pánvičce a lehce na něm orestujeme tofu. Na druhé pánvičce (nebo na pánvičce po tofu) orestujeme i zelené fazolky. Naservírujeme na talíř.

Suroviny:

  • 200 g zelených fazolek (mohou být mražené)
  • 65 g kuskusu
  • 90 g uzeného tofu
  • olivového oleje vhodného na tepelnou úpravu
    Olivový olej obsahující směs rafinovaného olivového oleje a panenského olivového oleje.
  • sůl

Nutriční hodnoty:

Ideální nutriční hodnoty pro večeři při celkovém energetickém příjmu 8000 kJ.
Energie: 2090 kJ (25 %)
Bílkoviny: 24 g
Sacharidy: 53 g
Tuky: 17 g

Zastoupení hlavních živin v receptu:

  • zdroj sacharidů – kuskus
  • zdroj bílkovin – tofu
  • zdroj tuků – olivový olej
  • + zelenina – zelené fazolky

Zpět na výpis