Recept – Bulgur s hlívou ústřičnou a marinovaným tofu
Aneb, když nevím co uvařit, tak si něco vymyslím :-)
Na jednu porci potřebujeme:
- 50 g bulguru
- 70 g marinovaného tofu
- 1 lžíce oleje
- 1/2 menší cibule (20 g)
- 50 g červené papriky
- sojová omáčka (na dochucení)
- 100 g hlívy ústřičné (čerstvé)
- 40 g pórku (nemusí být)
Bulgur si uvaříme podle návodu (ve vroucí vodě). Na rozpáleném oleji si osmahneme cibulku. Přidáme pokrájenou hlívu ústřičnou, papriku a pórek. Společně dusíme asi 10 minut. Ochutit můžeme červenou kari pastou (kdo nemá kari pastu a má rád pálivé, může nahradit špetkou chilli). Ochutíme trochou sojové omáčky. Přidáme pokrájené tofu a ještě prohřeme. Nakonec přimícháme hotový bulgur.
Skvěle se hodí jako teplá večeře nebo lehký oběd při redukci.
Nutriční hodnoty na jednu porci:
- 1774 kJ
- 415 kcal
- 22 g bílkoviny
- 14 g tuků
- 53 g sacharidů
Dobrou chuť!