Aktuality

Recept – Bulgur s hlívou ústřičnou a marinovaným tofu

Aneb, když nevím co uvařit, tak si něco vymyslím :-)

Bulgur s hlivou ustricnou a marinovanym tofu_VyzivovePoradenstvi_StudioEli

Na jednu porci potřebujeme:

  • 50 g bulguru
  • 70 g marinovaného tofu
  • 1 lžíce oleje
  • 1/2 menší cibule (20 g)
  • 50 g červené papriky
  • sojová omáčka (na dochucení)
  • 100 g hlívy ústřičné (čerstvé)
  • 40 g pórku (nemusí být)

Bulgur si uvaříme podle návodu (ve vroucí vodě). Na rozpáleném oleji si osmahneme cibulku. Přidáme pokrájenou hlívu ústřičnou, papriku a pórek. Společně dusíme asi 10 minut. Ochutit můžeme červenou kari pastou (kdo nemá kari pastu a má rád pálivé, může nahradit špetkou chilli). Ochutíme trochou sojové omáčky. Přidáme pokrájené tofu a ještě prohřeme. Nakonec přimícháme hotový bulgur.

Skvěle se hodí jako teplá večeře nebo lehký oběd při redukci.

Nutriční hodnoty na jednu porci:

  • 1774 kJ
  • 415 kcal
  • 22 g bílkoviny
  • 14 g tuků
  • 53 g sacharidů

Dobrou chuť!

Nechte se inspirovat i dalšími recepty naší nutriční terapeutky Simony >>>

Zpět na výpis